2021 İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar Olacak?

İsteğe bağlı sigorta, sigorta olanağı sağlamayan bir iş yerinde çalışan kişilerin genel olarak kullandığı sigorta biçimidir.

2021 İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar Olacak?

İsteğe bağlı sigorta, sigorta olanağı sağlamayan bir iş yerinde çalışan kişilerin genel olarak kullandığı sigorta biçimidir. Sigortasız olup sigortalı olmak isteyen insanlar için büyük bir avantaj. İsteğe bağlı sigorta nedir ve koşulları nelerdir? İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar? Bu soruları sizin cevapladık.

İsteğe Bağlı Sigorta Nedir ve Koşulları Nelerdir?

İsteğe bağlı sigorta, sigorta olanağı sağlamayan bir işyerinde çalışmayan, 4/a kapsamındaki sigortalılardan olup ayda 30 günden az çalışan, mecburi olarak sigorta yapma zorunluluğu olmayan kişilerin, kendi primlerini kendilerinin ödemesiyle genel sağlık sigortasının sunduğu avantajlardan yararlanıp ödenen bu primlerle emekli olma imkanı sağlamaktadır. İsteğe bağlı sigorta hem sağlık açısından hem de emeklilik açısından çok önemli bir konumdadır. Bu yüzden sigorta primlerini her ay düzenli olarak ödemesini yapmak gerekiyor.

2021 İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

Birçok bireyin sgk primlerini ödeyerek bu haklardan faydalanabiliyor. Peki 2021 yılında sgk prim ödemeleri ne kadar oldu?

  • Ev Hanımları için sigorta prim tutarı : 847 TL

  • Ek 5 Tarım sigortası için tutarı : 913 TL

  • Esnafın 1479’a göre teşvikli tutarı : 927 TL

  • Çiftçinin 2926’ya göre teşvikli tutarı: 781 TL